Kontakt

Wprowadz dane i wyślij do nas wiadomość

Wyślij wiadomość




PORADNIA DIETETYCZNA

Diagnostyka nietolerancji pokarmowych kod genetyczny test Food Print 200

Co to jest Food Print 200™?

Food Print™ jest laboratoryjnym testem, który precyzyjnie mierzy poziom przeciwciał IgG specyficznych dla 221 określonych pokarmów.

Nazwa producenta

Cambridge Nutritional Sciences Ltd (część Omega Diagnostics Group PLC)

Ilość badanych antygenów pokarmowych

Ok. 221 antygenów pokarmowych

Metoda diagnostyczna

ELISA wykonywana w laboratorium Cambridge Nutritional Sciences w Wielkiej Brytanii

Rodzaj testu

Ilościowy - określony poziom przeciwciał IgG + trzystopniowe wskazanie półilościowe reakcji (słaba, średnia, silna)

Sposób przeprowadzenia

Test przeprowadzany laboratoryjnie - konieczność przesłania materiału pobranego samodzielnie lub w gabinecie. Wynik jest przesyłany emailem lub listem do około 14 dni.


Food Print to rodzina laboratoryjnych testów pozwalających na ilościowe określenie stężenia przeciwciał IgG specyficznych dla antygenów pokarmowych. Testy wykonywane są w laboratorium CNS w Wielkiej Brytanii na podstawie przesłanej próbki. Przed przeprowadzeniem testu dostarczany jest zestaw pobraniowy, zawierający wszelkie niezbędne narzędzia konieczne do pobrania odpowiedniej ilości materiału. Przeprowadzenie testu polega na pobraniu niewielkiej ilości krwi z palca lub żyły (dołączona probówka) i przesłaniu materiału na załączony do zestawu adres na terenie Polski. Wynik testu przesyłany jest emailem lub listownie na wskazany w formularzu adres w terminie około 14 dni.

Zawartość zestawu pobraniowego

Zestaw pobraniowy zawiera przesyłany do Klienta:

  • Microvette: Probówka do pobrania krwi, wyłącznie do jednorazowego użycia
  • Lancet zabezpieczony: Lancet do przekłucia palca, wyłącznie do jednorazowego użycia. Drugi lancet jest dołączony na wypadek potrzeby pobrania krwi z innego palca.
  • Gazik dezynfekcyjny
  • Plastikowy woreczek na zużyte materiały.
  • Plastikowy pojemnik ochronny dla probówkę.
  • Formularz zlecenia
  • Instrukcja pobrania próbki krwi w języku polskim

Badane pokarmy

Poniżej zamieszczono listę produktów badanych w teście Food Print™ 200+. Zastrzega się możliwość drobnych zmian listy produktów objętych testem.

Agar agar

Kapary

Papaja

Alfa-lactalbumina

Karczoch

Papryczka chili

Aloes zwyczajny

Karp

Papryka mieszana

Ananas

Kasza jaglana

Pieprz cayenne

Anyż

Kasztan jadalny

Pieprz ziarnisty (c/b)

Arbuz

Kawa

Pietruszka

Avocado

Kawior

Pistacje

Bakłażan

Kazeina

Płastuga

Banan

Kiwi

Pokrzywa

Bazylia

Kminek

Pomarańcz

Beta-lactoglobulina

Kokos

Pomidor

Biała kapusta 

Kolendra 

Por

Białko

Komosa ryżowa

Porzeczka czerwona

Boćwina

Konina

Przegrzebki

Bób

Koper rzymski

Przepiórka

Brokuły

Koperek

Pstrąg

Brukselka

Kozina

Pszenica

Brzoskwinia

Krab

Pszenica orkisz

Burak

Krewetki

Pszenica twarda (durum)

Bylica estragon

Krowie mleko

Rabarbar

Cebula

Królik

Rodzynka

Chmiel

Kukurydza

Rozmaryn

Cibora jadalna 

Kura

Rukiew wodna

Cieciorka

Kuropatwa

Rukola

Cielęcina

Kuskus

Rumianek

Cukier trzcinowy

Len zwyczajny

Ryba miecz (włócznik)

Curry (przyprawa)

Liczi chińskie

Ryż

Cykoria

Limonka

Rzepa

Cynamon

Liść laurowy

Rzepak 

Cytryna

Lukrecja

Rzodkiewka

Czarna porzeczka

Łosoś

Sałata

Czereśnia

Łupacz

Sardelowate

Czerwona fasola

Macadamia orzech

Sardynka

Czerwona kapusta

Mąka żytnia

Sarnina

Czosnek

Majeranek

Seler

Daktyl

Makrela

Sepia

Dorada

Malina

Sercówka jadalna

Dorsz

Małż (mytilus edulis) 

Sezam

Drożdże piekarskie

Małż (venus mercenaria)

Słodki ziemniak

Drożdże piwowarskie

Mandarynka

Słód

Dzik

Mango

Soczewica

Fasolka

Maniok jadalny

Soja

Fasolka biała 

Marchew

Sola

Figi

Mątwy

Struś

Gałka muszkatułowa

Melon

Szafran

Gliadyna 

Mięta

Szalotka

Glon espaguette

Mięta pieprzowa 

Szałwia

Glon spirulina

Migdały

Szarańczyn strąkowy

Glon wakame

Miłorząb 

Szarłat wyniosły

Gorczyca

Miód

Szczupak

Gożdzik

Mleko bawole 

Szparagi

Granat

Mleko kozie

Szpinak

Grejpfrut

Mleko owcze

Śledź

Groszek zielony

Morela

Ślimak morski

Gruszka

Morszczuk

Śliwka

Gruszla

Morwa

Tapioka

Gryka zwyczajna

Nasiona słonecznika

Transglutaminaza 

Grzyby

Nasiono kola

Truskawka

Halibut

Nektarynki

Tuńczyk

Herbata

Ogórek

Turbot

Herbata zielona

Okoń

Tymianek

Homar

Okoń morski

Wanilia

Imbir

Oliwka

Wąsonogi

Indyk

Omółek jadalny

Węgorz

Jabłko

Orzech brazylijski

Wieprzowina

Jagnięcina

Orzech laskowy

Winogrona

Jagody

Orzech nerkowca

Wołowina

Jeżyny

Orzech włoski

Wół

Jęczmień

Orzech ziemny

Ziemniak

Kabaczek zielony

Orzeszki piniowe

Żółtko

Kabaczek żółty

Ostryga

Żabnica ryba

Kaczka

Ośmiornica

Żeńszeń

Kakao

Otręby pszenicy 

Żurawina

Kalafior

Owies

 

 KOSZT WYKONANIA TESTU: 1700 zł

ZabiegCenaCena promocyjna
Test Food Detective425.00
Test Food Detective + dieta eliminacyjna725.00
Test Food Print 1201200.00
Test Food Print 2001700.00
Food Test 1101050.00